Lifestyle

Gezondheidsondersteuning met maca en nattokinase

Voel jij je soms futloos en heb je een gebrek aan energie? Dan zouden maca en nattokinase een goede oplossing kunnen zijn. Maca en nattokinase zijn beide voedingssupplementen die de gezondheid kunnen ondersteunen en je meer energie kunnen geven. Deze blog bespreekt deze twee voedingssupplementen en de voordelen die ze kunnen bieden. 

Wat is Maca?

Maca is een plant die oorspronkelijk uit Peru komt. De plant groeit voornamelijk in de Andes en wordt al duizenden jaren gebruikt door de inheemse bevolking van Peru vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Maca wordt vaak in poedervorm verkocht en kan worden toegevoegd aan smoothies, shakes, en andere gerechten. Er bestaan verschillende soorten macca, zoals rode maca, zwarte maca en gele maca. Er zit niet veel verschil tussen deze verschillende soorten macca. Het grootste verschil zit hem in de manier waarop de wortels verwerkt worden. 

De voordelen van Maca

Maca wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het kan helpen om het lichaam in balans te brengen en te ondersteunen bij stress en vermoeidheid. Het wordt ook gebruikt om het libido te verhogen, de vruchtbaarheid te verbeteren en de hormoonbalans te ondersteunen. Maca kan ook helpen om de bloedsuikerspiegel in balans te houden en de bloeddruk te verlagen. Daarnaast bevat Maca veel voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, magnesium en zink, waardoor het een goede aanvulling kan zijn op een gezond dieet. Wil je maca kopen? Dan kan dit gemakkelijk bij de webshop Vitamines Per Post. 

Wat is nattokinase?

Nattokinase is een enzym dat wordt gewonnen uit gefermenteerde sojabonen, en het wordt voornamelijk gebruikt voor het ondersteunen van een gezonde bloedsomloop en het voorkomen van bloedstolsels. Het is een natuurlijk alternatief voor bloedverdunners zoals warfarine en aspirine. Nattokinase is een product dat wordt verkregen uit gefermenteerde sojabonen, en oorspronkelijk afkomstig is uit Japan.

De voordelen van nattokinase

Nattokinase kan helpen om de bloeddruk te verlagen en de bloedsomloop te verbeteren door het afbreken van fibrine, een eiwit dat bloedstolsels vormt. Het kan ook helpen om de bloedvaten te verwijden, wat de bloedtoevoer naar organen en weefsels kan verbeteren. Naast het ondersteunen van een gezonde bloedsomloop, kan nattokinase helpen om ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid van het hart te verbeteren. Let op: mensen die bloedverdunners gebruiken of een bloedstollingsstoornis hebben, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van nattokinase. Raadpleeg altijd een arts voordat je nattokinase of andere supplementen gebruikt.

Laat een antwoord achter