Algemeen

Verschillende manieren om op je werk te komen

Het is van belang dat we met zijn allen gaan nadenken over hoe wij het klimaatprobleem kunnen oplossen. Natuurlijk is dit niet iets wat jij als individu kunt doen, maar het is zeker iets waar jij als individu aan bij kunt dragen. Als iedereen denkt dat hij of zij hier niets aan kan doen, zal er ook nooit iets gebeuren. Natuurlijk zullen er altijd mensen of bedrijven zijn die meer invloed hebben op de opwarming van de aarde, maar dit betekent niet dat jij dat niet hebt. Daarom kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om eens kritisch te kijken naar welke manier jij gebruikt om op je werk te komen. Voor veel mensen is reizen namelijk één van de voornaamste bronnen van broeikasgassen die zij uitstoten. In deze tekst vind je een aantal mogelijkheden voor mensen die graag op een andere manier naar hun werk zouden reizen.

Met de fiets

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende manier om zonder broeikasgassen uit te stoten op je werk te komen. Je kunt immers fietsen zonder dat je hier een verbrandingsmotor voor nodig hebt. Op deze manier voorkom je een hoop uitstoot die zou plaatsvinden wanneer je met de auto naar je werk zou gaan. Toch is het wel van belang dat je goed nadenkt over of het voor jou eigenlijk wel mogelijk is om met de fiets naar je werk te gaan. Dat komt doordat niet iedereen op een afstand van zijn of haar werk woont die te overbruggen is met de fiets. Het grootste deel van de mensen woont immers niet binnen een kilometer of tien van zijn of haar werk. Voor de mensen die wel op een afstand als deze van hun werk wonen, is het misschien een goed idee om een transportfiets heren aan te schaffen. Dit is een prachtige en fijne fiets die ook nog extra ruimte voor bagage biedt. 

Met het openbaar vervoer

Het is van belang dat meer mensen zich gaan beseffen dat het openbaar vervoer een groen alternatief is voor de auto. Dat klinkt voor sommige mensen misschien een beetje onlogisch aangezien een trein natuurlijk ook niet helemaal zonder uitstoot kan rijden. Toch is het als je er goed over nadenkt niet zo gek dat je door de trein te nemen niet bijdraagt aan meer uitstoot. Deze trein zou immers ook rijden als jij hier niet in was gestapt. Daarom maakt het voor de uitstoot niet uit of jij nu wel of niet met de trein gaat. Bij je eigen auto is dit een heel ander verhaal aangezien deze enkel rijdt wanneer jij dat wilt.

Laat een antwoord achter