Algemeen

Kom tot rust in de Ardennen

Heb jij een drukke periode achter de rug en wil je even helemaal tot rust komen? De Ardennen zijn een prachtige omgeving om per voet of fiets te verkennen. Ben je op zoek naar een goede uitvalsbasis om de natuur te verkennen? Dan verblijf je in één van de nabijgelegen steden. Zo kan je er ook op uit om mooie historische panden te verkennen, of prachtige kunstwerken te bekijken in één van de vele museas. Aan het uitgaansleven in België kom je daarnaast ook niets tekort! Met meer dan 9000 barretjes en cafés, vind je overal wel een leuke plek om een Belgisch biertje te drinken.

Biertjes in Bouillon

Bouillon is vlakbij het plaatsje Chiny gelegen, en op ongeveer een uur rijden vanaf de Ardennen. Wanneer je gek bent op kastelen en historie, ben je bij Bouillon aan het juiste adres. Bezoek de middeleeuwse burcht van Godfried om je ogen goed de kost te geven. Voor een actief weekendje weg is het stadje ook zeer geschikt. Je kunt namelijk prima wandelen in de nabij gelegen natuurgebieden. Ook is er een bruisend centrum waar je vele terrasjes en biercafés vindt. Zo kan je je prima een aantal dagen vermaken in Bouillon.

Wandelen in Nadrin

Hou je wel van een stevige wandeltocht? Dan ben je aan het juiste adres in dit Belgische stadje. Er is een bekende wandelroute die je kunt lopen met prachtige uitzichten. De Ardennen wordt echter gekenmerkt door een flink hoogteverschil, zo ook in Nadrin. Neem dus goede schoenen mee en bereid je voor op klimmen en afdalingen. Ook bezoek je de 1,4 lange rotswand, le Herou genaamd. Je geniet hier van prachtige uitzichten die zo uit een ansichtkaart kunnen komen! Verder is er in dit kleine stadje niet zo heel veel te beleven, maar zeker wel een bezoekje waard wanneer je tot rust wil komen in de natuur.

Han-sur-Lesse

Wanneer je dit dorp bezoekt, kan je met een historische tramlijn de Grotten van Han verkennen. De Grotten van Han zijn één van de grootste grottencomplexen van Europa. Naast het verkennen van de grotten, kan je ook dieren bezoeken in het wildpark en meer leren over de verschillende tijdperken bij het museum PrehistoHan. Zo kan je gemakkelijk een hele dag vullen met het verkennen van deze omgeving. Ook dit dorp is omgeven door veel groen en natuur, waardoor je optimaal kunt genieten van de mooie landschappen. Niets sluit een actieve dag beter af dan een lekker biertje op het terras. Met al die gezelligheid kan een verslaving wel op de loer liggen. Voorkom daarom dat je verslavingszorg nodig zult hebben en geniet met mate van alle lekkere drankjes.

Laat een antwoord achter