Algemeen

Simpele manieren om aan extra geld te komen

In deze tijd wordt alles alsmaar duurder: de boodschappen, bouwmaterialen en gas. Je kan natuurlijk gaan besparen op je uitgaven, wat een hele goede manier is om de kosten te verminderen. Je kan ook kijken of je manieren kan vinden om extra geld te verdienen. Hier zijn simpele manieren om extra geld te krijgen.

Een klein bijbaantje

Bijbaantjes zijn er niet alleen voor studenten. Ook mensen die ouder zijn kunnen er een klein baantje naast hun huidige baan bij nemen. Om een paar voorbeelden te noemen, je kan bijles geven, een webshop starten met eigengemaakte producten, creatieve kunstwerken verkopen, boeken schrijven, honden uitlaten, workshops geven, tweedehands spullen verkopen of op kinderen passen. Wees eens creatief en verzin zelf een leuke bijbaan. Er is zoveel te doen. Misschien vind je straks je bijbaan zo leuk, dat je niet anders meer wilt.

Beleggen

Momenteel gaan de rentes van de spaarrekeningen weer voorzichtig omhoog. Helaas kan je er niet meer van rentenieren, zoals dat vroeger wel kon. Daarom stappen veel mensen over naar beleggen. Daar zit wel wat meer risico aan verbonden, maar je kan er een stuk meer geld mee verdienen op de lange termijn. Een goede manier van beleggen is het beleggen in cryptovaluta. Dit is momenteel erg in opkomst. Een voordeel daarvan is dat de meeste koersen momenteel heel laag staan, vooral bij de nieuwe cryptovaluta. Kijk bijvoorbeeld eens bij de koers van Polygon, al is die al wel wat ouder. Er bestaan op dit moment al bedrijven die cryptovaluta accepteren als betaalmiddel. Hopelijk komen er in de toekomst steeds meer bedrijven bij die dat gaan accepteren, want dan gaan de koersen omhoog.

Hoe kan je het beste beginnen?

Als je nog nooit hebt belegd, kan het starten daarmee best spannend zijn. Gelukkig zijn er tips om een goede start te maken. Zo is het bijvoorbeeld handig als je begint met een klein bedrag wat je gebruikt om cryptovaluta in te kopen. Bij sommige websites of apps kan je zelfs beginnen met een paar euro als startbedrag. Gebruik natuurlijk alleen geld dat je kan missen. Speel gerust even met de verschillende cryptovaluta. Kijk goed naar het verschil tussen een nieuwe cryptovaluta en de cryptovaluta die al even bestaan, zoals Bitcoin of Ethereum. De beginnersfout die veel mensen maken is direct te verkopen als de koers naar beneden gaat. Laat het lekker staan, de koers gaat over het algemeen vanzelf weer een keer omhoog. Neem eens een kijkje bij Cardano crypto om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.   

Laat een antwoord achter