Lifestyle

Hoeveel kun je lenen?

Als je binnenkort een woning wilt aanschaffen, dan is de kans groot dat je hiervoor een hypotheek aan zult moeten vragen. Een woning kost erg veel geld en daar moet een gemiddelde Nederlander lang voor werken. Wanneer je een woning wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten hoeveel geld je kunt lenen. Je moet de woning namelijk wel kunnen betalen. Weet je niet hoeveel je kan lenen? Dan is het verstandig om dit artikel eens te lezen. 

 

Wat bepaald het bedrag?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je al bij een bank of een andere kredietverstrekker bent geweest, maar niet tevreden was met de uitkomst van het gesprek. Je kon misschien maar een zeer laag bedrag lenen en bent benieuwd hoe dit bedrag is opgebouwd. Het is vrij simpel, want er wordt gekeken naar je eigen inkomen, het inkomen van je partner en naar het soort dienstverband. Wat ook een belangrijk punt is, is het eventueel hebben van een BKR-registratie of openstaande schulden. Mocht dit het geval zijn, dan is het mogelijk dat je een veel lager bedrag kan lenen of zelfs geen lening krijgt. Wil je hier meer over weten? Dan is het aan te raden om eens de website van hyptoheekrente.nl te bekijken. 

 

Neem contact op met een financieel adviseur 

Wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen en daarvoor een hypotheek gaat aanvragen, dan is het belangrijk om contact op te nemen met een financieel adviseur. Een financieel adviseur kan namelijk naar jouw situatie kijken en daar een mening over geven. Het kan soms niet haalbaar zijn om een bepaalde woning aan te schaffen, maar ook is het mogelijk dat je de lening niet terug kan betalen. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen, maar ook kan een financieel adviseur helpen bij het beantwoorden van de vraag, hoeveel kan ik lenen?

 

Lenen met een BKR-registratie 

Als je in het verleden schulden hebt gemaakt, dan is er een kans aanwezig dat je daardoor ook een BKR-registratie hebt. Een BKR-registratie is op zich niet erg, tenzij het een bepaalde code heeft waardoor je geen lening meer kunt aangaan. Dit is in het leven geroepen om jezelf te beschermen tegen het maken van veel schulden. Mocht je een negatieve BKR-registratie hebben en daardoor niets kunnen lenen, dan is het ook niet mogelijk om een hypotheek voor een woning te krijgen! Het is soms mogelijk om een BKR-registratie te verwijderen, maar dit moet via de rechtbank en wordt ook maar zelden goedgekeurd.

 

Laat een antwoord achter