Lifestyle

Waar kan ik mijn geld in investeren?

Als je geld hebt waar je niks mee doet, kan je dat het beste investeren zodat je een rendement kan behalen. Helaas geven de banken geen rente meer en word je geld door de inflatie alleen maar minder waard. Een optie is door je geld te investeren in aandelen, obligaties, edelmetalen of crypto. Er zijn veel mogelijkheden en veel mensen weten de verschillen niet. Het zijn soms ook riskante investeringen die tot grote verliezen kunnen leiden. 

Aandelen

Je kan je geld investeren in aandelen. Als je een aandeel koopt, koop je letterlijk een stukje van het bedrijf. Als het bedrijf goede zaken doet waardoor de omzet stijgt, dan stijgt jouw aandeel mee. Het is daarom belangrijk dat je de juiste bedrijven uitkiest en denkt hoe dat bedrijf over tien of twintig jaar eruit kan zien. Als je geen keuze kan maken tussen de beste aandelen om je te weinig ervaring hebt, dan kun je het beste eens contact opnemen met je bank. De bank belegt al het geld wat zij hebben. Zij hebben namelijk de ervaring en weten welke beleggingen minder riskant zijn.

Edelmetalen

De prijs van edelmetalen worden bepaald door het aantal dat in omloop is. Wegens de corona crisis en onze bodemschatten uitgeput zijn, staan vrijwel alle edelmetalen op recordhoogte. Er wordt op dit moment meer goud, silver en platinum gebruikt dan dat er uit onze bodem gehaald word. Beleggen in goud of een ander edelmetaal is stukken minder riskant dan crypto of aandelen. 

Obligaties

Een obligatie is een lening die word uitgegeven door een bedrijf of een overheid. Je krijgt geen lening, maar je leent een bedrijf of een overheid juist geld. Wil je obligaties kopen? Dan krijg je over het geleende bedrag gewoon rente tot het is terug betaald. Ook zijn obligaties een relatief veilige manier van beleggen vergeleken met de cryptomarkt.

Crypto’s

Iedereen kent Bitcoin of Ethereum wel, het zijn namelijk cryptocurrencies. Veel bekenden en minder bekende aandelenhandelaren beschouwen crypto als een extreem riskante belegging. De markt van cryptocurrencies schommelt enorm. Toch zijn er tienduizenden mensen die er schatrijk door zijn geworden. Zij hebben net zoals bij aandelen, een munt op de juiste moment ingekocht en waarschijnlijk weer verkocht. De markt van cryptocurrencies schommelt enorm doordat steeds meer overheden cryptocurrencies illegaal willen maken. Dit weerhoud investeerders en zij trekken hun geld uit de cryptomarkt, hierdoor zakt de muntwaarde natuurlijk weer. Overheden zijn tegen crypto’s omdat een transactie niet aan een persoon te koppelen is. 

Laat een antwoord achter