
Dit moet je doen na een aanrijding
Raak je betrokken bij een ongeval dan komt er tegelijkertijd veel op je af. Je bent misschien gewond geraakt, lijdt veel en hebt veel schade aan jezelf of iets andere schade. Het is fijn om te weten dat een letselschadebureau de financiële kant kan overnemen, zodat jezelf aan herstel kunt werken. Maar wat komt er allemaal precies bij kijken als je een letselschadebureau inschakelt? Je leest er van alles over in dit artikel.
Wat kost het om een letselschadebureau in te huren?
Als je kiest voor een goed letselschade bureau maak je helemaal geen kosten. Dat komt omdat de kosten die je maakt door een ongeluk verhaald worden door de tegenpartij, meestal de verzekeraar. Een goed letselschadebureau vindt dat wat je toekomt ook terecht bij je moet komen. Er zijn veel letselschade juristen die werken op basis van een no-cure no pay methode, maar dit is geen gratis rechtsbijstand. Want je betaalt immers een deel van de schadevergoeding aan je belangenbehartiger. Advies is dan ook om nooit akkoord te gaan met no-cure no pay. Een goed letselschadebureau doet het 100% gratis en kosteloos.
Wat doe je als je verzeild bent geraakt in een auto ongeluk?
Ben je terechtgekomen in een aanrijding dan zijn er een aantal dingen die je gelijk moet doen. Als het mogelijk is, vul je altijd ter plaatse een schadeformulier in. Je laat dit formulier tekenen door de tegenpartij. Vertrouw je het zaakje niet? Bel de politie. Zijn er getuigen die de aanrijding hebben gezien, noteer de contactgegevens hiervan. Maak veel foto’s van de plaats van de aanrijding. Is er letsel ontstaan, laat je dan direct behandelen. Tot slot bel een letselschadebureau, zoals in Gelderland letselschade Enschede, om de financiën verder af te handelen zodat je zelf op herstel kunt richten. Je zult merken dat er veel discussie ontstaat tijdens een aanrijding. Vandaar dat het essentieel is om bovenstaande stappen te volgen.
Whiplash klachten na aanrijding, laat je direct verzorgen door een dokter
Er ontstaat na de aanrijding vaak ook discussie met de verzekeraar. Zeker bij een kop staart botsing, waarna er vaak whiplash klachten voorkomen. Verzekeraars ontkennen daarbij vaak dat er klachten zijn. Laat je na een aanrijding dan ook gelijk onder behandeling zetten bij een dokter die jouw klachten nauwlettend kunnen volgen. Zo kun je gelijk bewijzen dat de whiplash klachten zijn ontstaan tijdens de aanrijding en kunnen verzekeraars er niet onderuit komen om jouw kosten te vergoeden.
Dit vind je misschien ook leuk

Maak je tuin zomerklaar met deze doe-het-zelf projecten
19 februari 2024
Met dit plan richt jij je woning in zoals jij dat wilt!
8 april 2023